Využíváte automobil každý den? Ano? To znamená, že někteří lidé automobilem přímo žijí a je to například tak, že bydlí daleko od zaměstnání anebo od školy anebo jednoduše mají živnost, kdy třeba rozváží různé zboží anebo jsou třeba pošťáci. Někdy ale bohužel přijdou o svůj řidičský průkaz. Například má kamarádka si asi nikdy nedávala pozor na to, aby právě mohla bezpečně řídit. Ona vždycky jezdila moc rychle, tak jí samozřejmě za to strhávali body. Třeba se vůbec se nepoutala v autě a také bohužel stále dokola překračovala rychlost, takže se během roku úplně celá vybodovala a na jeden rok ji vzali řidičské oprávnění.

Budu si kupovat nové auto.

Ale já se nedivím! Ona byla opravdu hodně naštvaná a hodně dlouho brečela, ale co mohla dělat? Popravdě, je tohle logické, má jezdit opatrně. Řeknu vám, že za tohle si mohla sama, takže kamarádka také samozřejmě musela opustit své zaměstnání, protože rozvážela balíky jako poštovní služba. Musím uznat, že ale kamarádka byla z toho nešťastná a potom mě jí také bylo hodně líto. I když ano, mohla si za to sama, jak jsem zmínila. Proto je nejlepší, když lidé dodržují všechny dopravní předpisy a také dodržují to, co mají dělat, než začnou řídit.

Bez auta jsem ztracená.

To znamená, že se připoutají a samozřejmě také, že nebudou mít žádný alkohol v krvi. Také znám opravdu hodně lidí, kteří přišli o svůj řidičský průkaz kvůli tomu, že řídili bohužel pod vlivem alkoholu nebo jiných omamných látek. Tohle absolutně nepochopím a nejhorší je, pokud třeba jedete v autě, jste podnapilí, a ještě vezete spolu nějaké děti anebo nějakého spolujezdce. Tohle absolutně nepochopím a nevím, jak tohle někdo může udělat. Nejhorší je, když rodič je opilý a veze potom na zadních sedačkách své děti anebo vlastně kohokoliv jiného. Je to velice nezodpovědné, ale tohle bohužel nějakému alkoholikovi vůbec nevysvětlíte. 

Proč se tak tlačí na přechod k elektromobilitě
Strach z motorek