Když se půjdete podívat do centra Českých Budějovic k Dlouhému mostu, spaříte po pravém břehu Vltavy dětské hřiště s bosonohým chodníčkem. Barefoot trend dorazil až do centra měst a setkáte se s ním také v Praze a na dalších místech v republice. Budeme-li hledat odpověď na otázku, proč se zrovna tento životní styl či vášeň v poslední době mezi lidmi rozvíjí, odpovědí by mohl být zvýšený zájem o reflexologii.

bosé nohy

Reflexní terapie je masáž reflexních bodů na chodidlech, která je považována za nejúčinnější masáž ze všech, a s úspěchem ji používají mnozí léčitelé i lékaři celého světa jako preventivní i léčebný prostředek pro mnoho civilizačních onemocnění. Na chodidlech se nachází velmi citlivé body, propojující se s vnitřními orgány, a působením energie těchto meridiánů lze docílit i významného léčebného efektu.

posezení na vyhřáté podlaze

Velmi podobně působí i podlahové topení, jestliže se vyzujeme z bot, svlékneme ponožky a našlapujeme po teplém povrchu naboso. Kombinace chůze – tělesného pohybu a teplé podlahy působí velmi podobně, jako reflexní masáž – mohli bychom tedy s trochou nadsázky říci, že kdo má doma topení v podlaze, má léčebný přístroj k nezaplacení.

Podlahové topení si navíc můžeme zhotovit sami i bez betonáže topných trubek, vystačíte na to se systémovou deskou podlahového topení https://eshop.termtech.cz/izolace-pod-podlahove-topeni/systemove-desky.html, do jejíž drážek se zasouvají topné hadice, a po zapojení hadic do rozdělovače a připojení zařízení ke zdroji tepla, například ke krbu s výměníkem, máte ještě týž den topení připravené k provozu. Pokládka desek je snadná a zvládne ji i amatér a poté, co vám instalatér topení oživí, položíte na systémové desky cemento-vláknité desky pochozí, na ně pak vhodnou krytinu, například plovoucí podlahu, a máte hotovo. Za pár dnů můžete topit i bez radiátorů a užívat si příjemného pocitu na bosá chodidla a samozřejmě i na zbytek těla, kdy je teplo v místnosti rovnoměrněji rozložené, než u klasického ústředního topení.

Zásady pro výběr vestavěné skříně
Pro bezpečí i design